با انجام چند کار بسیار ساده، شما هم میتوانید عیبهای اولیه چرخ خیاطی خود را در منزل برطرف نمایید.
با توجه به اینکه دوختن و پوشیدن لباس های زیبا، مسلما شما را زیباتر و برازنده تر می کند. همچینی لزوم استفاده از چرخ خیاطی برای دوختهای ابتدایی در هر خانه ای، بسیاری از خانم ها و معدودی از آقایان هستند که ترجیح می دهند خودشان دست به کار می شوند و برای خودشان لباس های زیبایی بدوزند. اما هنگامی که میخواهند از چرخ خیاطی استفاده کنند، این وسیله بدرستی کار نمیکند. بنابراین در این مقاله با موارد اولیه رفع عیب چرخ خیاطی آشنا میشویم.
بعلاوه با عضویت در کانال تلگرام فروشگاه میتوانید از بروزترین انواع دوخت ها و چرخ خیاطی ها یا حتی نحوه تعمیرات چرخ خیاطی آشنا شوید.
نکته اساسی در هر چرخ خیاطی:
سوزن چرخ خیاطی مانند قلب آن می ماند. بنابراین هر عیبی در چرخ خیاطی ممکن است به سوزن آن برگردد. برای اینکه همواره چرخ خیاطی سالمی داشته باشید، همواره از سوزنهای مرغوب استفاده نمایید. بعلت تنوع سوزن ها بهترین راه برای خرید سوزن مرغوب، خرید آن از یک فروشگاه معتبر چرخ خیاطی است. سوزن های چرخ خیاطی موجود در خرازی ها اکثرا نا مرغوب بوده و موجب خرابی چرخ خیاطی می گردند. بنابراین اگر میبینید چرخ خیاطی شما بدرستی کار نمیکند، در اولین گام سوزن آنرا تعویض نمایید.
نکته دوم: علت اصلی گیر کردن چرخ خیاطی، جمع شدن نخ درون کمپلیت آن است.
برای پیشگیری از این حالت، هنگام کار کردن با چرخ خیاطی حتما توجه داشته باشید که
1. نحوه نخ کشی چرخ خیاطی را بدرستی انجام دهید و همواره دقت داشته باشید که نخ باید محکم از مسیر ها رد شود تا بین دیسک ها و در مسیر مناسب قرارگیرد. علت اصلی زیر ریختن یا دوخت نامناسب چرخ خیاطی ها، عبور نامناسب نخ از بین پولکهای درجه تنطیم نخ است.
2. درجه کشش نخ را نسبت به نوع پارچه تنظیم نمایید. (برای پارچه های نازک، حریر و ژرسه و پارچه های کشی، به ست شماره های کمتر و برای پارچه های ضخیم به سمت شماره های بیشتر)
3. هرگز توپی چرخ را برعکس نچرخانید زیرا این عمل باعث جمع شدن نخ درکمپلت و درنهایت گیرکردن چرخ میشود.
توپی مطابق شکل به سمت خودمان چرخانده می شود.
4. هرگز بدون اینکه ماکو (جای ماسوره) را صحیح در جای خود قرار دهید، با چرخ خیاطی کار نکنید. نحوه نسب صحیح ماکو را میتوانید در فیلم های اموزشی ببینید.
5. هرگز هنگامی که پایه کاربر بالا است یا اینکه پارچه زیر چرخ خیاطی نیست، با چرخ خیاطی کار ننماید.
6. از نخ های قدیمی، فاسد و گره دار، در دوخت استفاده نکنید. گاهی نخ های خرازی ها درون مغازه فاسد شده اند و استحکام کافی ندارند. انواع نخ ها را میتوانید در اینجا ببینید
نکته ی شماره 3: مشکل رایج که عموما برای افراد پیش می آید، پاره شدن نخ است! در برخی موارد، ممکن است حالت های زیر رخ داده باشد:
1. یکی از رایج ترین مورد، استفاده از سوزن و نخ نامرغوب است.
2. سفت بودن کشش نخ بالا نسبت به نوع پارچه می باشد.
3. گاهی اوقات نیز، اشتباه در نخ کشی چرخ (ممکن است نخ جایی در مسیر گیر میکند. به جایی که نخ پاره میشود، دقت نمایید.)، موجب پاره شدن نخ می شود.
در غیر این موارد ممکن است چرخ خیاطی از تنظیم خارج شده باشد که باید به نمایندگی های مجاز تعمیرات چرخ خیاطی یا بخش فنی فروشگاه کاظم پور مراجعه فرمایید.
نکته ی شماره 4: جهت جمع شدن نخ زیر پارچه (به اصطلاح زیر ریختن چرخ خیاطی)، چه کاری باید انجام داد؟
1. هنگامی که نخ زیر پارچه جمع میشود، مربوط به شل بودن درجه کشش نخ است و باید چند شماره آنرا بالا برد.
2. در برخی موارد بین پولک های درجه تنظیم نخ، تکه نخ گیر میکند و موجب می گردد که این درجه نتواند به خوبی عمل کند. در این حالت فروشگاه کاظم پور توصیه میکند که دستور العمل زیر را انجام دهید.
پایه کاربر را در حالت بالا قرار دهید و درجه تنظیم نخ را روی صفر قرار دهیم و با سوزن ته گرد، بین پولکهای درجه تنظیم نخ و مسیر عبور نخ را تمیز نماییم و نخ ها و پرز های اضافی را بیرون بیاوریم تا درجه تنظیم نخ بتواند عمل کشش نخ را بخوبی انجام دهد.
3. همچنین گاهی سفت بودن کشش نخ ماکو می تواند موجب جمع شدن نخ زیر پارچه بشود. در این حالت می بایست پیچ روی ماکو را شل کنیم.
همچنین اگر دوخت روی پارچه، شل بود، ابتدا درجه تنظیم نخ را کمی محکم نمایید و امتحان کنید. اگر جواب نگرفتید، پیچ ماکو را نیم دور صفت نمایید و دوباره امتحان کنید و این عمل را تا جایی ادامه دهید که دوخت چرخ خیاطی مناسب گردد.
نکته ی شماره 5: علت قفل شدن چرخ خیاطی چیست؟
1. علت عمده قفل شدن چرخ خیاطی، عدم تمیز کاری و روغن کاری به موقع چرخ خیاطی است.
جهت روش تمیز کاری و روغن کاری چرخ خیاطی ها میتوانید به قسمت فیلم های اموزشی مراجعه نمایید.
2. کدامیک از قسمت های چرخ را روغنکاری نمائیم؟
تنها روغن کاری قسمت کمپلت (جای ماکو) و میل ای که سوزن روی ان نصب می شود کافیست. توجه داشته باشید که غیر از این قسمت، هیچ یک از اجزای دیگر چرخ را نباید روغنکاری کنیم!
3. در برخی از چرخ ها از جمله ژانومه 802 ژاپن، هنگام فعال بودن ماسوره پرکن چرخ خیاطی کار نمیکند.
4. استفاده ناصحیح از چرخ خیاطی و عدم توجه به نکته 2 این نوشتار موجب پاره شدن و جمع شدن نخ در کمپلیت (بیشتر در چرخ های کاچیران) می گردد. در این حالت، چرخ خیاطی قفل شده و حرکت نمی کند. در این حالت باید اگر امکان باز کردن قلاب درون کمپلیت وجود دارد (در چرخ های ژانومه)، مطابق دستور العمل فیلم آموزشی، این قطعه را باز نمود و با تمیز کاری و روغن کاری، مشکل حل میشود. اما در مورد چرخ های نیولایف کاچیران که امکان باز کردن کمپلیت وجود ندارد، با چرخش نیم دور پولی چرخ خیاطی بصورت آهسته در جهت عکس، نخ گیر کرده را خارج نمود. اما توجه داشته باشید که بیش از حد به چرخ خیاطی فشار وارد نکنید که ممکن است موجب شکستن قطعه ای از چرخ خیاطی می گردد که در این صورت گارانتی نیز محسوب نمیشود. در این حالت، به نمایندگیهای تعمیرات کاچیران از جمله فروشگاه کاظم پور مراجعه نمایید.
نکته ی شماره 6: هر چند وقت یک بار چرخ را روغنکاری کنیم ؟
معمولا پس از هر6 تا 8 ساعت کار مداوم با چرخ، باید آنرا روغنکاری نمود. همچنین در صورت عدم استفاده از چرخ به صورت طولانی مدت، قبل از استفاده مجدد، ابتدا آنرا نظافت و سپس روغنکاری نمائید.
توجه داشته باشید که روغن کاری چرخ خیاطی و استفاده نکردن از آن ممکن است موجب سفت شدن روغن در هوای آزاد و جام شدن چرخ گردد.
نکته ی شماره 7: سرویس چرخ خیاطی هر چند وقت یک بار لازم است؟
درصورتیکه به طور مداوم از چرخ استفاده نمائیم (میانگین روزی 2 تا 4 ساعت) و پس از استفاده، نظافت و پرزگیری صورت گیرد، سالی یکبار می بایست چرخ را سرویس نمائیم. درغیراینصورت، برای چرخ هائی که بیش از این مورد استفاده قرار می گیرد، بسته به نوع نگهداری، هر شش ماه یکبار این امر لازم و ضروری بنظر می رسد.
نکته ی شماره 8: برای خیاطی طولانی مدت و استفاده از چرخ خیاطی در مزون ها و یا انجام سفارشات، چه چرخی مناسب تر است؟
فروشگاه کاظم پور بسته به کارایی مورد نیاز، چرخ های زیر را پیشنهاد میکند:
اگر در روز بیشتر از 5 ساعت میخواهید با چرخ خیاطی کار کنید و مدلهای ساده مثل دکمه و جادکمه بزنید، ژانومه ژاپن مدل 672، 680، 801-804 را پیشنهاد میکنیم.
اما برای آموزشگاه های خیاطی که میخواهند چرخ خیاطی به روزتر و با قیمت مناسب تری داشته باشند، ژانومه سری 25 مدل و کاچیرن سری یاسمین را پیشنهاد میکنیم.
برای آنان که میخواهند یک چرخ خیاطی با قابلیت گلدوزی متنوع و به روز داشته باشند و جهت برای کارهای حرفه ای تر گلدوزی و مزون، کاچیران سری نیولایف یا ژانومه کامپیوتری یا ژانومه 50 مدل مدلهای بسیار مناسبی می باشند.
و در نهایت برای یک چرخ ساده و کارا در منزل و بعنوان هدیه یا جهیزیه، ژانومه 12 یا 8 مدل و کاچیران یوشیتا، ژانینا یا رز را پیشنهاد میکنیم.
در ضمن چرخ های کاچیران دارای سیستم DFT (کارپیشبر از بالا)، مناسب برای ضخیم دوزی و حریر دوزی میباشند.
نکته ی شماره 9: آیا مبل های چرخ خیاطی (میز چرخ خیاطی) با هم تفاوت دارند؟
انواع مبلهای چرخ خیاطی را میتوانید در بخش مبل چرخ خیاطی فروشگاه کاظم پور ببینید. اما به طور کلی، مبل های چرخ بسته به نوع چرخ به دوگروه تقسیم میشوند.
مبل های مخصوص چرخ های بازو آزاد بیشتر برای محصولات کاچیران سری نیولایف، ژانومه 8، 12 مدل و ژانومه کامپیوتری و مبل های مخصوص چرخ های کف تخت برای بیشتر ژانومه های ژاپنی، ژانومه 25 و 50 مدل و کاچیران یاسمین.
همچنین مبلها بسته به نوع استفاده به دو دسته تاشو و ثابت تقسیم میشوند.
در دسته تاشو، مطابق شکل چرخ خیاطی درون میز مخفی می گردد و جهت مصارف کم از چرخ خیاطی می باشد. در این میزها، چرخ خیاطی محفوظ بوده و آسیب نمیبیند و خاک نمی گیرد. همچنین میتوان برای کارهای دیگر نظیر میز اطو، میز تحریر و یا میز لب تاپ نیز از ان استفاده نمود.
دسته ثابت از استحکام بیشتری برخوردار می باشند اما چرخ خیاطی درون میز قرار نمی گیرد. این دسته برای انان که روزانه از چرخ خیاطی استفاده دارند، مناسب می باشد.
از لحاظ صندلی نیز به سه دسته، بدون صندلی و دارای درب، دارای صندلی جعبه ای و دارای صندلی چرخ دار تقسیم میشوند. فروشگاه کاظم پور حتی از محفظه درون صندلی نیز برای وسایل اضافه، استفاده کرده است.
نکته ی شماره 10: در انتها تفاوت چرخ های کف تخت و بازو آزاد را نیز میتوان اینگونه بیان کرد:
چرخ های مدل بازوآزاد دارای بازوئی متحرک است که برای دوختهای حلقوی، مانند دوخت سرآستین مناسب است و این چرخ ها دارای سرپوش می باشند و جعبه بر روی خود چرخ خیاطی تعبیه شده است.
چرخ های کف تخت نیز دارای میز اضافه شونده می باشند که برای دوختهای با وسعت بیشتر کاربرد دارد و این چرخ ها، دارای سزپوش و جعبه زیر می باشند.
شما میتوانید هر مشکل یا پرسشی که در زمینه چرخ خیاطی دارید، با بخش فنی فروشگاه کاظم پور مطرح نمایید. همچنین جهت اطلاعات بیشتر در زمینه چرخ خیاطی، در کانال تلگرام فروشگاه ثبت نام نمایید.